Društvo

Novi protest stanara u bloku 37 uprkos odluci o obustavi gradnje

Komentari

Autor: Euronews

11/06/2021

-

22:32

Novi protest stanara u bloku 37 uprkos odluci o obustavi gradnje
Novi protest stanara u bloku 37 uprkos odluci o obustavi gradnje - Copyright Printscreen/Youtube/СРБИН.инфо

veličina teksta

Aa Aa

Stanari bloka 37 večeras su peti put blokirali Bulevar Milutina Milankovića kako bi iskazali protivljenje gradnji u njihovom bloku.

Ljudi su oko 19 sati izašli na Bulevar. Mnogi su poveli decu koja su crtala na ulici, dok su pojedini stanari drugih blokova došli da im pruže podršku.

Na ogradi gradilišta postavljen je papir na kojem piše da su radovi privremeno obustavljeni.

Građani bloka 37 i komšije iz okoline blokirali su u nedelju uveče Bulevar Milutina Milankovića, a protestu je prisustvovalo više stotina građana. Nakon protesta oglasio se i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je poslao inspekciju na teren.

Vesić izjavio je da je austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila njegovu molbu da obustavi radove na tom placu i povuče mašine i radnike dok u razgovorima ne bude pronađeno najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju.

"Potpuno razumem građane koji su protiv toga i da živim u zgradama pored tog placa isto bih reagovao kao oni. Investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu završi je po istom", rekao je Vesić.

On je naveo da je zamolio investitora, u ime građana, da obustavi radove, povuče radnike i mašine dok u pregovorima sa gradom ne bude pronađeno trajno rešenje.  

Vesić je rekao da će lično voditi pregovore sa investitorom i da će, kada bude imao rešenje, pozvati na razgovor predstavnike građana kako bi bili upoznati sa dogovorom.

 
 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Andrej

12.06.2021 09:38

Kada ce pobuna protiv divljackog ekocida na Zlatiboru? Ono je najveca bruka Srbije.

Srbija