Društvo

VMC Karaburma dobio multislajsni skener

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/04/2022

-

13:59

VMC Karaburma dobio multislajsni skener
VMC Karaburma dobio multislajsni skener - Copyright mod.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Vojna kovid bolnica Karaburma dobila je multislajsni skener iz donacije Sjedinjenih Američkih Država, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Ovaj skener značajno će olakšati rad medicinskog osoblja i pre svega doprineti bržoj i kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti pacijenata u ovoj vojnoj bolnici. Karaburma se već dve godine neprekidno nalazi u kovid režimu i u njoj je od početka pandemije kovida do danas zbrinuto više od 4.200 obolelih sa teškom kliničkom slikom", navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva su dodali i da se, u ovom trenutku, "vojni lekari i medicinsko osoblje bore za zdravlje 52 pacijenta", kao i da se, obilazeći pre sedam dana završne radove na adaptaciji dela objekta za potrebe multislajsnog skenera, ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio zaposlenima na neumornom radu.

"Naveo je i da se planira da vojna bolnica Karaburma u nekom budućem periodu postane opšta bolnica, kao ustanova sekundarne zdravstvene zaštite, i tako se olakša rad tercijarnog zdravstva, odnosno Vojnomedicinske akademije", stoji u saopštenju ministarstva odbrane.

Komentari (0)

Srbija