Društvo

I dalje hladno, temperatura do maksimalnih 10 stepeni: Danas ponesite kišobran, ali i naočare za sunce

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/04/2022

-

07:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti promenljivo vreme, sa smenom sunčanih i oblačnih perioda, mestimično sa slabom kišom, a na planinama sa snegom. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se oko 10 stepeni.

"Ulazimo u drugu polovinu aprila, a stabilizacija vremena još uvek nije na vidiku. Dinamični uslovi u atmosferi iznad Evrope i česti prodori hladne vazdušne mase sprečavaju zagrevanje vazduha iznad naše zemlje, što uzrokuje da temperatura bude ispod prosečnih vrednosti, a vreme promenljivo", kaže Ljubica Gojković, meterolog Euronews Srbija.

Ona je navela da se vremenske prilike koje su obeležile dane vikenda nastavljuje i narednih nekoliko dana, tako ćemo i danas imati promenljivo vreme, sa smenom sunčanih i oblačnih perioda, mestimično sa slabom kišom, a na planinama sa snegom.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Iako je vetar u slabljenju i dalje ćemo imati severno strujanje koje nam donosi hladan vazduh i temperaturu ispod proseka. Jutro je bilo hladno, u severnijim predelima zabeleženo je oko 2 stepena iznad nule, a južnije je bilo i do 5 stepeni. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se oko 10.podeljka. Na severu će biti za stepen - dva toplije, a na jugu ipak malo hladnije", kaže Gojković i dodaje da se padavine danas očekuju u centralnoj i južnoj Srbiji, a uveče su moguće i u severnijim predelima.

Sutra se nastavlja slično vreme, ali je zato vetar u dodatnom slabljenju. Našu zemlju već u sredu zahvata nov ciklon koji donosi i nešto veću količinu padavina, a od četvrtka i blago otopljenje. Sa prolaskom ciklona, u četvrtak sledi razvedravanje i prestanak padavina, a temperatura će mestimičmo biti i preko 15 stepeni.

Danas sa sobom ponesite kišobran, ali i naočare za sunce, jer će sunce povremeno zaklanjati oblaci koji će nam donositi slabe padavine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija