Društvo

I danas hladno u celoj Srbiji, od sutra znatno toplije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/04/2022

-

07:14

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je osvanulo vedro, ali hladno jutro, sa slabim mrazem. U brdsko - planinskim predelima jugozapadne Srbije, u poslepodnevim satima, padaće slab sneg, dok se u ostatku zemlje zadržava suvo vreme. Maksimalna dnevna temperatura će u Beogradu, zapadnoj i istočnoj Srbiji na kratko dostizati 11 stepeni, međutim u ostalim mestima još danas ostaje oko 8.podeljka. Od sutra toplije, temperatura do 18 stepeni.

"Porast vazdušnog pritiska donosi nam nešto stabilniju vremensku situaciju koje se ogleda u slabom vetru i delimičnom razvedravanju, a samim tim i u blagom porastu dnevne temperature", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Vedro, ali hladno jutro osvanulo je u većem delu Srbije. Temperatura se kretala oko i malo ispod nule, što je uzrokovalo obrazovanje slabog i umerenog mraza, koji u ovom periodu može biti opasan za biljke koje su započele svoju vegetaciju.

"Iako je jutro bilo pretežno vedro, oblaci se tokom većeg dela dana zadržavaju iznad južnih predela, tačnije južno od Kragujevca. U brdsko - planinskim predelima jugozapadne Srbije, u poslepodnevim satima, padaće slab sneg, dok se u ostatku zemlje zadržava suvo vreme", navela je ona.

Maksimalna dnevna temperatura će u Beogradu, zapadnoj i istočnoj Srbiji na kratko dostizati 11 stepeni, međutim u ostalim mestima još danas ostaje oko 8. podeljka.

Pretežno oblačno vreme na krajnjem jugu i jugoistoku Srbije zadržava se i sutra, međutim u ostalim predelima dolazi do potpunog razvedravanja. Osim razvedravanja očekuje nas i dodatno otopljenje, te već sutra živa u termometru ponovo dostiže 18 stepeni, ali u većini mesta ipak neće prelaziti 16.podeljak.

Južni vetar i sunčano vreme u sredu nam donose i temperaturu preko 20 stepeni, a prolazno naoblačenje koje se prognozira za četvrtak uzrokovaće kratkotrajnu promenu vremenu.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija