Društvo

Danas oblačno i hladno, u brdsko-planinskim predelima sneg, naredne nedelje nas očekuju pravi prolećni dani

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2022

-

07:25

Danas oblačno i hladno, u brdsko-planinskim predelima sneg, naredne nedelje nas očekuju pravi prolećni dani
Knez Mihailova ulica - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji danas umereno i potpuno oblačno i hladno, mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a ujutro na severu Vojvodine moguća je i kratkotrajna pojava susnežice, saopštio je RHMZ.

Početkom naredne sedmice jutra hladna sa slabim prizemnim mrazem, a u ponedeljak slab mraz se očekuje ponegde i na dva metra visine.

Tokom dana toplije i iznad većeg dela suvo sa dužim sunčanim periodima, samo se u brdsko-planinskim predelima uz promenljivu oblačnost povremeno očekuje kiša.

Kako je saopštio Meteorolog Đorđe Đukić na svom Fejsbuk profilu,  danas će u svim predelima Srbije biti veoma hladno sa kišom, na planinama sa snegom, a ujutro će uslova za susnežicu i sneg biti i u Vojvodini.

Jutarnja temperatura biće od 0 do 5°C, maksimalna dnevna od 5 do 10°C, u Beogradu temperatura od 2 do 6°C. Uveče razvedravanje.

U ponedeljak ujutro slab mraz, tokom dana suvo i prohladno sa sunčanim intervalima, temperatura od 8 do 12°C, u Beogradu do 10°C.

U utorak i u sredu sunčano i pravo prolećno vreme, uz temperature oko 20°C, a ujutro ponegde još uz slab mraz. U četvrtak prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima, uz manji pad temperature. U petak stabilizacija vremena, a za sledeći vikend sunčano i toplo, uz temperature i preko 20°C.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija