Društvo

Danas vedro i sunčano, temperature iznad 10 stepeni - baba Marta ipak još ne odustaje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/03/2022

-

07:28

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kraj zime je sve bliži, te i vremenske prilike polako počinju da podsećaju na pravo proleće. 

Iznad Srbije se uspostavilo polje visokog vazdušnog pritiska koje nam donosi stabilnu atmosfersku situaciju, vedro i sunčano vreme, sa temperaturom iznad 10 stepeni. 

Upravo ovakvo vreme nas očekuje danas i sutra. Umeren i povremeno pojačan jugoistočni vetar zajedno sa nešto toplijom vazušnom masom sa Mediterana uzrokovaće da dan bude relativno topao, iako je jutro bilo hladno, sa temperaturom ispod nule, kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Maksimalna dnevna će ponegde u zapadnoj Srbiji i Vojvodini prelaziti 12 stepeni, u većini mesta kretaće se upravo oko 10. podeljka, a na krajnjem jugu zemlje biće i malo svežije. Ipak, sunce će činiti da subjektivni osećaj bude kao da je malo toplije.

Već sutra nas očekuje najtopliji dan ove nedelje, mestimično će biti i preko 15 stepeni, a nebo će samo povremeno prekrivati visoka i srednja oblačnost.

Ovakvo vreme neće potrajati jer nam već u sredu, u ranim jutarnjim satima, stiže naoblačenje sa severozapada. Ono će biti praćeno hladnim severozapadnim vetrom i kišom, koja će se u sredu tokom dana postepeno premeštati preko naše zemlje.

U četvrtak već dolazi do prestanka padavina, međutim oblaci, pojačan vetar i temperatura ispod 10 stepeni ostaju iznad naše zemlje sve do kraja nedelje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija