Društvo

U Srbiji i dalje pravo zimsko vreme: Kada će konačno doći do razvedravanja?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/03/2022

-

07:15

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Do početka proleća ostalo je još 10 dana, a iznad naše zemlje se i dalje zadržava pravo zimsko vreme. Maksimalna dnevna temperatura ni danas neće prelaziti šest stepeni Celzijusa, južno od Beograda biće i hladnije, a pojačan severni vetar donosi nam i dodatni efekat hlađenja.

"Padavine koje su sinoć zahvatila veći deo Srbije, danas se zadržavaju uglavnom južno od Beograda, gde će na planinama padati sneg, a u nižim nadmorskim visinama kiša i susnežica.
Sa premeštanjem padavina ka istoku, u Vojvodini je već u jutarnjim satima došlo do razvedravanja", navodi meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Oblaci koji su tokom noći prekrivali nebo služe kao svojevrstan pokrivač koji zadržava toplotu u nižim slojevima atmosfere, te je jutro bilo malo toplije nego prethodnih dana, u Subotici i Loznici izmereno je 3 stepena, a u južnijim predelima ipak je bilo oko nule.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Oblaci i sunce u ovim predelima smenjivaće se tokom većeg dela dana, dok će južnije biti oblačno i sa padavinama koje će postepeno slabiti, a kasnije tokom dana i prestati, što će biti praćeno delimičnim razvedravanjem", navela je meteorolog Gojković.

Kako je dodala, severni vetar će povremeno će duvati i olujnom jačinom, uglavnom u brdsko - planinskim predelima.

Od petka razvedravanje

U petak dolazi do dodatnog razvedravanja, dok će oblaci samo na jugoistoku povremeno donositi slab sneg.

Kraj nedelje obeležiće hladno, ali vedro i sunčano vreme. Temperatura će se kretati od ledenih -5 u jutarnjim satima, pa do 4 stepena, koliko se očekuje tokom dana.

Iako će vreme biti mirno i sunčano, hladna vazdušna masa i narednih dana uzrokuje da temperatura bude ispod proseka za ovo doba godine, ali će zato subjektivni osećaj biti kao da je ipak malo toplije.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija