Društvo

U Srbiji i danas temperature ispod proseka - kada ćemo uživati u lepšem vremenu?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/03/2022

-

07:23

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti oblačno, sa povremenim sunčanim periodima, a maksimalna temperatura biće do šest stepeni Celzijusa.

"Naša zemlja, ali i veći deo Evrope nalaze se pod uticajem hladne vazdušne mase sa severa, koju nam donosi polje visokog vazdušnog pritiska. Osim temperature koja je ispod normale za drugu nedelju marta, anticiklon nam donosi i postepenu stabilizaciju vremena koja se narednih dana ogleda u delimičnom razvedravanju", navodi meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako je navela vreme će danas biti pretežno oblačno, sa povremenom smenom sunca i oblaka. U većem delu zemlje biće suvo, osim na krajnjem jugozapadu gde će povremeno provejavati slab sneg. Dodatno naoblačenje, koje nam donosi nešto jače padavine, zahvata Srbiju u večernjim satima, te će sneg tokom noći padati u većem delu zemlje. U brdsko-planinskim predelima ponovo dolazi i do manjeg povećavanja visine snežnog pokrivača.

"Zbog vedrog neba koje smo imali tokom noći, ovo jutro bilo je još hladnije nego prethodnih dana i temperatura se kretala od -10 na planinama, pa do minus jedan koliko je izmereno u Beogradu. Hladno vreme nastavlja se i tokom dana. Maksimalna temperatura dostizaće šesti podeljak, samo na severu i istoku Srbije, dok će u ostalim predelima biti malo hladnije", kaže Gojković.

Pojačan severni i severozapadni vetar donosiće nam i dodatni osećaj hladnoće, a u centralnim predelima povremeno će duvati i olujnom jačinom.

Takođe, padavine koje će večeras zahvatiti našu zemlju i sutra se zadržavaju iznad južnih predela Srbije, dok će na severu biti vedro i sunčano.

Razvedravanje krajem nedelje

Potpuno razvedravanje i prestanak padavina prognoziraju se za petak, kada će i temperatura biti u dodatnom padu. Kraj nedelje će osim vedrog i sunčanog vremena obeležiti i temperatura koja u jutarnjim satima neće prelaziti minus pet stepeni, dok se tokom dana očekuje oko trećeg podeljka.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija