Društvo

Meteoalarm zbog ekstremno niskih temperatura, u delovima zemlje moguć i sneg - kad stiže otopljenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/03/2022

-

07:04

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Vedro i sunčano vreme danas će biti samo u Vojvodini, dok će promenljivo oblačno biti južno od Beograda. Još u prvoj polovini dana slab sneg provejava na planinama južne i jugoistočne Srbije, a uveče dolazi do potpunog razvedravanja u celoj zemlji.

"Intenzivan anticiklon sa centrom iznad Poljske, osim što u našoj zemlji uzrokuje postepenu stabilizaciju vremena, prestanak padavina i razvedravanje, on nam donosi i ekstremno niske temperature za ovo doba godine", navela je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako je navela, ovog jutra Republički Hidrometeorološki Zavod izdao je narandžasto upozorenje na niske temperature. Mestimično je bilo i ispod -10 stepeni, a najtoplije je bilo u Nišu sa izmerenih -2. Hladno ostaje i tokom dana, u većini mesta biće oko 3 stepena, u Beogradu i ponegde u Vojvodini oko 4.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Sa stabilizacijom vremena dolazi i do slabljenja vatra, što će omogućiti da postepeno dolazi do zagrevanja vazduha. Pošto će vreme biti vedro i sunčano, činiće se da je malo toplije od izmerenih vrednosti.

Porast temperature tokom vikenda

Za vikend se nastavlja suvo vreme, sa slabim vetrom, što uslovljava i postepen porast temperature. I dalje ćemo imati hladna jutra, ali će već u nedelju dnevna temperatura biti i do 7 stepeni.

Početkom naredne nedelje nastavljaju slične vremenske prilike, hladna jutra, ali dnevna temperatura u porastu, te će od utorka maksimalna dnevna biti oko i malo iznad 10 stepeni.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija