Društvo

Veliko interesovanje za upis dece u državne predškolske ustanove u Beogradu, za sedam dana stiglo 9.660 zahteva

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2022

-

23:42

Veliko interesovanje za upis dece u državne predškolske ustanove u Beogradu, za sedam dana stiglo 9.660 zahteva
Veliko interesovanje za upis dece u državne predškolske ustanove u Beogradu, za sedam dana stiglo 9.660 zahteva - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

U prvih nedelju dana od početka konkursa za upis dece u državne predškolske ustanove u Beogradu, stiglo je 9.660 zahteva, rečeno je danas Tanjugu u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu.

Gradski sekretar Slavko Gak kaže da je interesovanje uvek najveće na početku i pri kraju konkursa, te da je Sekretarijat na raspolaganju za svaku pomoć roditeljima.

"Otkad se konkuriše isključivo elektronski, imamo puno duplih zahteva, a realan broj znaćemo po okončanju konkursa kada sistem izbaci sve ponovljene zahteve", naveo je Gak i istakao da za sada sve protiče u najboljem redu.

Konkurs za upis dece u državne predškolske ustanove u Beogradu raspisan je do 13. maja, a roditelji putem e-Uprave podnose zahteve za 13.955 slobodnih mesta. Očekuje se dodatno proširenje kapaciteta za oko 600 mesta zbog završetka izgradnje novih vrtića na Čukarici, Bežanijskoj kosi, Zemunu, Zvezdari i Obrenovcu.

Preliminarne liste upisane dece biće objavljene 6. juna, nakon čega će uslediti rok za žalbe - do 15. juna. Upisne komisije razmatraju žalbe roditelja do 24. juna, kada će biti poznate konačne liste upisanih mališana.

Komentari (0)

Srbija