Društvo

Vreme i dalje nestabilno: Prepodne sunčano, popodne se očekuje kiša

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/04/2022

-

07:24

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Temperatura u zemlji iznosiće i do 25 stepeni u nekim delovima južnije od Beograda, dok će u Vojvodini maksimalna dnevna biti od 17 do 20 stepeni.

"Uspostavljanjem anticiklona iznad Evrope i u našoj zemlji dolazi do porasta vazdušnog pritiska. Ipak, stabilizacije vremena neće biti jer se Srbija već tokom noći našla pod uticajem ciklona na visini. On nam donosi oblake, pljuskove i pojačan vetar, a sutra ćemo imati i osetnije zahlađenje", kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković.

Oblaci su već tokom noći zahvatili sever zemlje, a pod uticajem zapadnog i severozapadnog vetra premeštaju se dalje ka južnijim predelima. Do sredine dana kiša će mestimično padati u Vojvodini, a poslepodne očekuje se i u centralnoj Srbiji.

Zbog nestabilnosti koju ovaj sistem donosi, mestimično će biti i pljuskova praćenih grmljavinom, a sporo premeštanje padavinske zone ka Vojvodini i zapadnoj Srbiji donosi i nešto veću količinu kiše. Na krajnjem jugu i jugoistoku do kraja dana ostaje pretežno vedro, sunčano i toplo.

"Pojačan i povremeno jak severni i severozapadni vetar zadržava se i sutra. Vreme će biti oblačno i tmurno, mestimično sa slabom kišom. Osim toga, temperatura je u padu, pa tokom dana u većem delu zemlje neće prelaziti 15 stepeni, samo će na krajnjem jugu biti malo toplije", kaže Gojković.

Krajem nedelje sledi delimično razvedravanje, slabljenje vetra i otopljenje, te za vikend ponovo imamo temperaturu preko 20 stepeni. U subotu možemo očekivati nešto više oblaka, a u nedelju više sunca. Međutim, novo naoblačenje i padavine stižu nam već u ponedeljak, ovaj put sa juga, odnosno sa Mediterana.

Komentari (0)

Srbija