Društvo

Radno vreme za praznike: Kako će raditi pošte, pijace i prodavnice za Prvi maj

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/04/2022

-

18:44

Radno vreme za praznike: Kako će raditi pošte, pijace i prodavnice za Prvi maj
Pošta - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Tokom predstojećih prvomajskih praznika radno vreme ulužnih objakata biće izmenjeno, a brojni objekti neče raditi. Kako će raditi pošte, tržni centri, prodavnice i pijace?

Za prvomajske praznike, od 1. do 3. maja, radiće dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, saopštila je "Pošta Srbije"

Svih dana praznika, Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, radiće neizmenjeno - non stop.

Radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, Šapcu i pošte u "Univereksport" objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru.

U ponedeljak 2. maja, dežuraće i pošte u svim većim gradovima i turističkim centrima, dok će u utorak, 3. maja, raditi 68 pošta u celoj zemlji.

Ceo spisak dežurnih pošta sa radnim vremenom možete videti ovde

Takođe, od 1. do 3. maja neće raditi ni većina banaka.

Radno vreme prodavnica i pijaca

Sve pijace koje posluju u sastavu JKP „Gradske pijace” radiće 1, 2. i 3. maja po uobičajenom radnom vremenu od 6 do 19 časova, saopšteno je iz ovog preduzeća. 

Preduzeće "Gradske pijace" saopštilo je ranije da će pijaca OTC - Novi Beograd, 1. i 3. maja, raditi po uobičajenom radnom vremenu od 8 do 16 časova, dok u ponedeljak 2. maja, pijaca biti zatvorena.

Tempo, Roda, Idea, Mercator, Deleze, Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnice neće raditi za 1.maj. Prodavnice će u ponedeljak 2. maja biti otvorene prema regularnom radnom vremenu. Radno vreme IDEA prodavnica na Zlatiboru i Kopaoniku biće redovno tokom praznika, izuzev IDEA prodavnice na Zlatiboru u ulici Jovanke Jeftanović 5, koja će u nedelju raditi skraćeno do 15 časova

Red vožnje tokom praznika

Sekretarijat grada Beograda za javni prevoz saopštio je ranije da će tokom prvomajskih praznika važiti red vožnje koji se primenjuje subotom i nedeljom.

Za vreme prvomajskih praznika na gradskim, prigradskim i lokalnim linijama će u ponedeljak i utorak, 2. i 3. maja, biti primenjen red vožnje za subotu, dok će 1. maja biti primenjen red vožnje za nedelju.

Od 1. do 3. maja, minibus ekspres linije će saobraćati po redu vožnje za nedelju, preneo je Beoinfo.

Komentari (0)

Srbija