Društvo

Humanitarna akcija đaka u Prokuplju: Pomozimo maloj Lenki da ozdravi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/04/2022

-

12:23

Humanitarna akcija đaka u Prokuplju: Pomozimo maloj Lenki da ozdravi
Humanitarna akcija đaka u Prokuplju: Pomozimo maloj Lenki da ozdravi - Copyright budihuman.rs

veličina teksta

Aa Aa

Učenici svih prokupačkih osnovnih i srednjih škola uključili su se u humanitarnu akciju prikupljanja staklene ambalaže. Devet kontejnera postavljeno je ispred škola, a prihod od otkupa stakla namenjen je za lečenje dvoipogodišnje Lenke Ljubisavljević.

Akciju organizuje Odsek za poljoprivredno-prehrambene studije u Prokuplju u saradnji sa Srpskom fabrikom za reciklažu.

"Prvobitna ideja bila je da u susret danu planete Zemlje,  22. aprila organizujemo prikupljanje reciklažnog materijala sa školama u Prokuplju kako bi učenici razvili svesti o značaju reciklaže za očuvanje planete. U međuvremenu, saznali smo da je maloj Lenki potrebna pomoć i rešili da sav novac od otkupa stakla uplatimo za njeno lečenje", kaže za Euronews Srbija Svetlana Bogdanović, predavač na Odseku za poljoprivredno-prehrambene studije u Prokuplju.

budihuman.rs

 

Akciji su se naknadno priključile još dve škole iz okoline Prokuplja i nekoliko ugostiteljskih objekata, koji će donirati stakleni otpad, kaže Bogdanović.  

Dvoipogodišnja Lenka boluje od skolioze, mikrocefalije i malformacije mozga. Leči se na Institutu za majku i dete u Beogradu i Novom Sadu, a sada joj je potrebna terapija u inostranstvu, za šta je roditeljima neophodna pomoć.

Oni koji žele da pomognu, mogu to da učine i preko Fondacije Budi human slanjem sms poruke 1236 na 3030.

Komentari (0)

Srbija