Društvo

Vesić: Zakon će rešiti problem buke u Beogradu, na isti način ćemo se baviti i parom i mirisima

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2021

-

14:26

Vesić:  Zakon će rešiti problem buke u Beogradu, na isti način ćemo se baviti i parom i mirisima
Vesić: Zakon će rešiti problem buke u Beogradu, na isti način ćemo se baviti i parom i mirisima - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Zakon o buci rešiće problem buke u Beogradu, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji očekuje će taj zakon do kraja godine stupiti na snagu.

Podsetio je da je Zakon o buci na javnoj raspravi do 23. juna i pojasnio da će, kada zakon bude usvojen, svaki komunalni milicioner imati merač buke i moći u svakom trenutku da izmeri njen nivo, kao i da od vlasnika lokala traži da smanji nivo buke.

"Ako to ne bude poštovao, komunalni milicioner će na licu mesta moći da izrekne novčanu kaznu do 150.000 dinara, zatvori privremeno objekat i oduzme sredstvo sa koga se emituje muzika", rekao je Vesić novinarima u Beogradu.

On je ocenio da su to dovoljno efikasne mere da se uvede red u toj oblasti.

Vesić je rekao da ugostiteljski objekti treba da rade, ali da moraju da poštuju privatnost drugih ljudi, posebno ako rade u stambenim zgradama.

"Sigurno 90 odsto ugostitelja to poštuje, ali postoji mali broj onih koji se ponašaju bahato i naša je obaveza da zaštitimo privatnost ljudi, da mogu normalno da žive i rade. Siguran sam da ćemo, kada zakon bude usvojen, imati dovoljno instrumenata da rešimo problem buke u gradu, a na isti način ćemo se pozabaviti parom i mirisima, koji nisu ništa manji problem od buke", rekao je Vesić.

Naveo je da ima onih koji otvore restoran u stambenoj zgradi, pa misle da nema potrebe da sprovedu mere i da para i mirisi mogu da se šire gore, prema stanovima ljudi.

"To ćemo takođe rešavati", poručio je Vesić

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija