Društvo

Vedro i sunčano vreme nastavlja se i danas, dolazi nam i košava

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/05/2022

-

07:00

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Prva nedelja maja polako se bliži kraju i nakon više od pet dana nestabilnog i vetrovitog vremena, došlo je do kratkotrajne stabilizacije.

Vedro i sunčano vreme koje smo imali juče nastavlja se i danas, ipak u brdsko-planinskim predelima povremena destabilizacija vremena uzrokovaće lokalne i slabe padavine. One se očekuju sredinom dana i u ranim poslepodnevnim satima.

Tada je zagrevanje tla najintenzivnije, što uzrokuje podizanje toplog vazduha i obrazovanje lokalnih oblaka i pljuskova.

Zbog više sunca i slabog vetra i temperatura je u porastu. Najtoplije danas na zapadu i severozapadu, gde će mestimično biti i do 27 stepeni, dok u južnijim predelima ostaje za stepen - dva hladnije.

Sa približavanjem ciklona koji se trenutno nalazi iznad Mediterana dolazi i do promene vremena. U petak počinje da duva košava i to pojačanim intenzitetom, a u poslepodnevnim satima jugozapadni predeli naše zemlje doći će pod uticaj ciklona što nam donosi naoblačenje i kišu.

Zahlađenja neće biti, a košava će zadržavati oblake dalje od istočne i severoistočne Srbije. U ovim predelima vreme ostaje suvo i pretežno sunčano. Padavine će biti slabe i povremene, a već u subotu sredinom dana očekuje se razvedravanje.

Slabljenje vetra prognozira se za nedelju, a vreme će ponovo biti vedro, toplo i sunčano. Prema trenutnim prognostičkim modelima nešto stabilnija vremenska situacija obeležiće narednu nedelju, što znači manje oblaka i više sunca.

Komentari (0)

Srbija