Društvo

Danas toplo, temperatura do 26 stepeni - sutra nas očekuje promena vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/05/2022

-

07:21

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 26 stepeni. Vreme koje je obeležilo vikend za nama, zadržava se i narednih dana. Jačanje polja visokog vazdušnog pritiska iznad Evrope, danas nam donosi severni vetar, ali i manje oblaka.

Topao prolećni dan danas nam donosi maksimalnu temperaturu od 26 stepeni. Najtoplije će biti u Beogradu i Nišu, dok se u ostalim mestima očekuje za stepen - dva svežije vreme.

"Vreme će u celoj zemlji biti sunčano i toplo, sve do poslepodnevnih sati. Zbog severnog vetra koji danas duva iznad Balkana, vazdušne mase će se susretati iznad Jadranske obale, gde se očekuje više oblaka i padavina. Jugozapadni predeli naše zemlji poslepodne će se naći pod uticajem nestabilnosti koje je uzrokovano mešanjem ove dve vazdušne mase. U brdsko-planinskim predelima mogući su lokalni pljuskovi, ponegde i grmljavina", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da kratkotrajna destabilizacija vremena stiže sutra, kada ćemo sredinom dana imati prolazno naoblačenje, pljuskove i grmljavinu u većem delu zemlje.

"Oblaci i padavine će biti lokalne, ali će uslova za njihovo formiranje biti širom Srbije. Temperatura ostaje slična današnjim vrednostima uz privremeno zahlađenja sa prolaskom kišonosnih oblaka", navela je Gojković.

U sredu će ponovo biti vedro i sunčano, a krajem ove radne nedelje očekuje se i dodatno otopljenje koje će ponegde doneti maksimalnu temperaturu od skoro 30 stepeni. Dakle, danas će nam biti neophodne naočare za sunce, a već sutra ponesite kišobran.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija