Društvo

Danas naoblačenje uz jači vetar: Temperatura mestimično i do 27 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/05/2022

-

07:15

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Posle nekoliko sunčanih dana, danas ćemo imati više oblaka, vetar je u pojačanju, a poslepodne se na jugu i jugozapadu zemlje očekuju lokalne padavine, ističe meteorološkinja Euronews Srbija  Ljubica Gojković.

Premeštanje ciklona ka Balkanskom poluostrvu donosi nam nestabilnost, ali i pojačan vetar koji danas iznad naše zemlje počinje da duva iz pravca istoka i jugoistoka. U većem delu Srbije on će biti slab i umeren, a u košavskom području povremeno i jak.

Osim pojačanog vetra, tokom dana će se smenjivati sunce i oblaci, nešto više oblaka očekuje se u jugozapadnim predelima, a poslepodne biće uslova i za padavine. One će biti lokalne, uglavnom u obliku pljuskova, a ponegde je moguća i grmljavina.

Košava koja će duvati danas, ali i narednih nekoliko dana, zadržava oblake u zapadnim predelima, te će istok Srbije ostati pretežno sunčan i bez padavina i u narednom periodu.

Iako dolazi do naoblačenja temperatura i danas ostaje iznad prosečnih vrednosti. U severnim i zapadnim predelima i danas do 27 stepeni, dok će južnije biti za nekoliko stepeni svežije.

Vikend koji je pred nama obeležiće razvedravanje. U subotu, još tokom prepodneva na jugozapadu ostaje oblačno, povremeno sa slabom kišom, međutim u ostatku Srbije biće suvo i sa više sunca. Dodatno razvedravanje očekuje se u poslepodnevnim satima, te će nedelja ponovo biti vedra, sunčana i topla.

U nedelju dolazi i do slabljenja vetra, a tokom naredne sedmice sledi stabilizacija vremena. Imaćemo više sunčanih perioda, temperatura će prelaziti 25 stepeni, ali u južnim predelima naše zemlje ostaje nestabilno, te će povremeno biti uslova za lokalne pljuskove.

Komentari (0)

Srbija