Društvo

Vesić: Beograd prihvata Piksijev predlog, Ivica Osim će dobiti ulicu u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

14/05/2022

-

22:01

Vesić: Beograd prihvata Piksijev predlog, Ivica Osim će dobiti ulicu u Beogradu
Vesić: Beograd prihvata Piksijev predlog, Ivica Osim će dobiti ulicu u Beogradu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Legenda jugoslovenskog fudbala Ivica Osim dobiće ulicu u Beogradu čim proteknu tri godine od njegove smrti, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je na Fejsbuku naveo da je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi predložio da Osim dobije ulicu u Beogradu "zbog svega što je učinio za naš sport i naš grad".

"Piksi mi je ovaj predlog izložio u razgovoru koji smo vodili pre njegovog puta u Sarajevo na sahranu Ivice Osima. Grad Beograd prihvata Piksijev predlog i Ivica Osim će dobiti ulicu u našem gradu čim protekne tri godine od njegove smrti. Odluka će biti doneta u međuvremenu", naveo je Vesić.

 

 

On je dodao da je zahvalio Piksiju, u ime Beograda, na predlogu koji je uputio.

"Razgovarali smo o tome da se što pre realizuju predlozi Fudbalskog saveza Srbije, podneti pre nekoliko godina, da ulice u Beogradu dobiju Mil?an Mil?anić i Miloš Milutinović", dodao je Vesić.

Selektor fudbalske reprezentacije prethodno je naveo da je, uoči puta za Sarajevo, razgovarao sa čelnim ljudima grada Beograda i da je gotovo izvesno da će jedna od ulica u Beogradu dobiti ime po Ivici Osimu.

Osim, koji je preminuo 1. maja u austrijskom gradu Gracu nekoliko dana pre 81. rođendana, sahranjen je danas na Gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija