Društvo

Tri saobraćajnje nezgode, obaranje pešaka, nekoliko tuča: Beogradska hitna pomoć noćas intervenisala više od 110 puta

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2022

-

09:01

Tri saobraćajnje nezgode, obaranje pešaka, nekoliko tuča: Beogradska hitna pomoć noćas intervenisala više od 110 puta
Tri saobraćajnje nezgode, obaranje pešaka, nekoliko tuča: Beogradska hitna pomoć noćas intervenisala više od 110 puta - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Prema rečima dežurnog lekara Hitne pomoći, protekle noći u Beogradu izvršen je veliki broj intervencija. Tokom noći su dežurale 20 ekipa i obavile ukupno 112 intervencija, od čega 26 na javnim mestima.

Dogodile su se tri saobraćajne nesreće sa ukupno pet lakše povređenih učesnika od kojih je dvoje preveženo u Urgentni centar.

Pored toga, u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu je došlo do obaranja pešaka koji je zadobio prelom potkolenice i koji je sa teškom traumom prevežen u Urgentni centar na reanimaciju.

Ekipe su intervenisale na javnim mestima zbog velikog broja intoksikacija alkoholom, a sve takve slučajeve prevozile su na odeljenje za detoksikaciju u VMA. Prema rečima dežurnog lekara bilo je nekoliko tuča, ali bez ozbiljnije povređenih.

Kako je rečeno u službi Hitne pomoći protekle noći nije bilo interkliničkih trasporta zaraženih koronavirusom, a ni odvoza suspektnih kovid pacijenata na Infektivnu kliniku KCS.U velikom broju su se javljali hronični bolesnici, najviše hipertenzičari i kardiovaskularni pacijenti sa bolom u grudima, astmatičari i osobe sa psihijatrijskim poremećajima.

Komentari (0)

Srbija