Društvo

Vesić o lažnim dojavama o bombama: Hibridni rat protiv Srbije, jasno je koji su bili ciljevi

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2022

-

09:41

Vesić o lažnim dojavama o bombama: Hibridni rat protiv Srbije, jasno je koji su bili ciljevi
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je povodom jučerašnjih dojava o eksplozivnim napravama u školama, na mostovima i vodovodu da je u pitanju hibridni rat protiv Srbije i novi pritisak na predsednika Vučića, sa ciljem da se unesu nestabilnost i nemir u zemlju i da se oteraju strani investitori.

"Jasno je koji su bili ciljevi. Prvo deca, jer smo najosetljiviji na njih i to izaziva najveću paniku, potom mostovi i na kraju vodovod, od čega zavisi funkcionisanje grada. Hvala bogu, sve te dojave su bile lažne", rekao je Vesić za TV Hepi.

On je istakao da je "Beogradski vodovod" strateško preduzeće i da postoje posebne procedure u takvim slučajevima, one su ispoštovane, tako da se voda normalno isporučuje.

On je naveo da su Beograd i Srbija spremni ukoliko bi se ovo desilo i za predstojeći Fajnal for Evrolige, a organizovana namera toga bi bila da se pokaže kako u zemlji nije sigurno i da se naruši imidž Srbije.

"Policija je juče saopštila da je reč o serverima iz inostranstva, tačnije iz nekoliko zapadnih zemalja, koji koštaju stotine hiljada dolara i koji se nakon toga uništavaju. Vrlo je organizovano. Prošli put smo takođe tražili međunarodnu pravnu pomoć, da li ćemo je dobiti, ne znam, pošto očigledno to nikoga tamo ne interesuje, a nekima čak i odgovara taj pritisak na Srbiju", rekao je Vesić.

On je ocenio da je u pitanju specijalni i psihološki rat protiv Srbije, kako bi se ljudi zaplašili i kako bi se stvorila nestabilnost.

"Moramo da budemo spremni na takvu vrstu 'rata', to je nešto što nas čeka, i tako će svet, nažalost, izgledati u budućnosti i moraćemo mnoge svoje procedure da prilagodimo ovakvim situacijama", istakao je Vesić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija