Društvo

Lažna dojava o postavljenoj bombi u Gimnaziji Bora Stanković u Nišu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/05/2022

-

10:56

Lažna dojava o postavljenoj  bombi u Gimnaziji Bora Stanković u Nišu
Gimnazija Bora Stanković - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Na adresu gimnazije Bora Stanković u Nišu jutros je stigla dojava o postavljenoj bombi. Evakuisani su svi đaci i profesori, javlja reporter Euronews Srbija. Policija je pregledala prostorije i saopštila da je dojava bila lažna. 

U ponedeljak je na mejl adrese 173 beogradske osnovne i srednje škole stigla dojava da su postavljene eksplozivne naprave. Kontradiverzione ekipe MUP-a još nisu pregledale sve obrazovne ustanove. U 70 škola koje nisu pregledane nastava je organizovana onlajn.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić rekao je jutros da škole imaju plan evakuacije, a da su u svim školama koje su pregledane dojave bile lažne.

Na meti su juče bili i studentski domovi. Dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su mejlove studentskih domova Patris Lumumba, Karaburma, Mika Mitrović.

"Policija je pregledala tri studentska doma u koje je juče stigla dojava o postavljenoj bombi i akademci su sinoć vraćeni u svoje sobe", rekao je za Euronews Srbija direktor Studentskog centra "Beograd" Goran Minić.

Ovo nije prvi put da u studentske domove stižu dojave o postavljenoj bombi. Prošle srede mejlovi su stigli na adrese domova Patris Lumumba i Karaburma, a u petak Studentski grad, Slobodan Penezić, Vera Blagojević, 4. april. Sve dojave bile su lažne.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija