Aktuelno

Dojave o bombama u 97 osnovnih škola u Beogradu: Učenici se vraćaju na nastavu tamo gde su obavljeni pregledi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/05/2022

-

07:28

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Veliki broj osnovnih škola u Beogradu - njih 97, kao i pojedine srednje škole, dobile su dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako se navodi, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola je utrđeno da su dojave bile lažne. Dojava o bombi stigla je i na niški aerodrom.

Prethodno su učitelji obavestili roditelje da su stigle dojave u mnogim školama u Beogradu, u naseljima: Stepa Stepanović, Kanarevo Brdo, Banjica, Kaluđerica, Zemun, Novi Beograd, Batajnica, Čukarica, Vračar... Euronews Srbija nezvanično saznaje da je dojava o bombi stigla i u privatnu školu koja se nalazi u zgradi Beograđanka.

Euronews/Milorad Vesić

 

Nekima je stigla poruka da deca dođu na drugi čas, a neki su dobili obaveštenje da će se danas nastava u prvoj smeni održati onlajn. U školama u kojima su danas predviđeni izleti, stiglo je obaveštenje roditeljima da će biti realizovani.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da su u školama gde su obavljene provere učenici vraćeni na nastavu, a da su u školama gde pregledi još traju učenici vraćeni kućama. "Nakon završenog kontradiverzionog pregleda, učenici će biti vraćeni na nastavu", navodi Ministarstvo.

Za Euronews Srbija je u MUP-u potvrđeno da su dojave o bombama stigle u više beogradskih škola, i da su pregledi u toku.

Euronews/Andreja Vasić

 

Direktorka škole na Novom Beogradu: Mejl stigao oko sedam časova

Reporterka Euronews Srbija je obišla školu OŠ "Laza Kostić" u bloku 23 na Novom Beogradu. Direktorka te škole je rekla da im je mejl sa dojavom o bombi stigao jutros oko sedam časova i da je škola obavestila Minsitarstvo i školsku upravu za Grad Beograd.

"Mi smo se organizovali, kolege su na terenu sa svojim odeljenjima, prvenstveno mlađih razreda. Organizovali smo ambijantalne učionice i učionice u prirodi i sačekaćemo dolazak policije", rekla je za Euronews Srbija direktorka Dubravka Tomić. 

Ona je rekla da su razredne starešine obavestile roditelje. 

Krajem aprila lažne dojave u 23 škole

Podsećamo, juče su zbog dojava o bombama evakuisani Železnička stanica Novi Beograd i Zoološki vrt.

Kada je reč o školama, i 29. aprila su poslate dojave o bombama u 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu, a pripadnici MUP-a su nakon provera utvrdili da su sve bile lažne.

Euronews/Nataša Jovanović

 

Tada je ministar prosvete Branko Ružić rekao da su se učenici nakon provera od strane MUP-a sukcesivno vraćali na nastavu, i da će u školama čiji su učenici poslati kući nastava biti  nadoknađena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija