Aktuelno

MUP: Lažne dojave o bombama u tri tržna centra u Beogradu i Zoo vrtu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/05/2022

-

17:21

MUP: Lažne dojave o bombama u tri tržna centra u Beogradu i Zoo vrtu
MUP: Lažne dojave o bombama u tri tržna centra u Beogradu i Zoo vrtu - Copyright Fonet

veličina teksta

Aa Aa

Dojava, da je u tri tržna centra i Zoološkom vrtu u Beogradu danas postavljena bomba, bila je lažna, potvrđeno je Tanjugu iz MUP-a.

Nakon što je u popodnevnim časovim stigla informacija da je na ove četiri lokacije postavljena bomba, policija je evakuisala zaposlene i posetioce i izvršila kontradiverzionu kontrolu.

Kako je rečeno u MUP-u policija je završila HD pregled i utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi.

Policija nije obaveštena da li će tržni centar nakon lažne uzbune nastaviti da normalno radi do kraja dana.

Zoološki vrt za posetioce će biti otvoren sutra, s obzirom na to da je radno vreme ovog objekta do 20 časova.

MUP je danas popodne primio dojave o bombama u tri tržna centra, kao i u beogradskom zoo vrtu. 

Kako je potvrđeno u MUP-u za Euronews Srbija, dojave su primljene za tržni centar Big u Rakovici, TC Rajićeva i TC Banjica. Takođe, prijavljeno je da je bomba u beogradskom zoološkom vrtu.

Podsetimo, ovo su nove u nizu dojava o bombama na različitim mestima u Srbiji u poslednjih nekoliko nedelja. Nakon aerodroma i tržnih centara, mejlove o podmetnutim bombama, za koje se ispostavilo da su lažne, dobile su i srednje škole u Beogradu.

Zbog učestalih dojava Više javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom reuzeće od osnovnih javnih tužilaštava rad na otkrivanju osoba koje, u poslednje vreme gotovo svakodnevno lažno prijavljuju da su u objektima postavljene bombe, saopšteno je iz VJT.

"Ovaj vid postupanja je neophodan kako bi se efikasno otkrili i procesuirali izvršioci krivičnog dela izazivanje panike i nereda i eventualno drugih krivičnih dela", navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo podseća da je nakon anonimnih dojava o bombi, potrebno evakuisati objekat u potpunosti od građana, zaposlenih, dece, ukloniti automobile, kako bi pripadnici MUP-a obavili kontradiverzionu kontrolu i utvrdili da li je reč o lažnoj dojavi.

Sve to osim panike i uznemirenosti kod građana remeti i odlaže redovan rad i nepotrebno troši vreme i resurse, navodi se u saoštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija