Društvo

Nakon dojava o bombama saobraćaj ide normalno, gužve na Gazeli i Pančevcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/05/2022

-

17:45

Nakon dojava o bombama saobraćaj ide normalno, gužve na Gazeli i Pančevcu
Nakon dojava o bombama saobraćaj ide normalno, gužve na Gazeli i Pančevcu - Copyright Euronews/Jovana Stanković, naxi.rs/kamere

veličina teksta

Aa Aa

Svi mostovi u Beogradu  prohodni su i toku je saobraćajni špic koji je inače tipičan za ovo doba dana. Pitanje hoće li beogradski mostovi biti prohodni postavljalo se nakon niza današnjih dojava o bombama, pre svega u gotovo 100 škola širom grada, a nakon toga su usledile dojave za mostove kao i za Narodni muzej.

Saobraćaj na Gazeli je trenutno usporen, posebno u smeru ka centru Beogarda.

naxi.rs/kamere

 

Na Autokomandi je veća gužva, posebno u smeru ka Slaviji, a kolone čekaju i na uključenje na Gazelu.

Euronews/Jovana Stanković

 

Euronews/Jovana Stanković

 
Euronews Srbija

Na Pančevačkom mostu su dve velike kolone koje se sporo kreću u pravcu Beograda, dok se prema Pančevu saobraćaj odvija normalno.

Na Brankovom mostu saobraćaj se odvija normalno uz nešto većo broj vozila iz pravca Novog Beograda i Zemuna, kako je i na Autokomandi, Trgu Nikole Pašića, u Takovskoj.

naxi.rs/kamere

 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je potvrdio da su primili anonimnu dojavu u svim proizvodnim pogonima Beogradskog vodovoda.

"Mi postupamo u skladu sa propisima koji nalažu adekvatno ponašanje i reagovanje u ovakvim situacijama i policija se već nalazi u pogonima vodovoda. Građani ne treba da brinu, jer ćemo obezbediti uredno snabdevanje bez obzira na ove provokacije", rekao je Vesić.

Podsetimo, jutros su primljene dojave o bombama u 97 osnovnih i nekoliko srednjih škola u Beogradu, a još nisu pregledani svi objekti. Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola je utvrđeno je da su dojave bile lažne. Osim roditelja đaka o dojavama su danas obavešteni i roditelji predškolaca koji pohađaju pripremni predškolski program u nekim od ovih škola.

U međuvremenu, stigla je i dojava o bombi na niškom aerodromu za koju je utvđeno da je lažna. Tokom dana stigla je dojava da je u i tržnom centru "Stadion" u Beogradu takođe bomba i to neposredno pred utakmicu Voždovca i Partizana. 

Euronews Srbija

Kako reporter Euronews Srbija javlja, nedaleko od TC "Stadion" oko 16 sati primećeni su navijači Partizana.  Oni su se u to vreme, u koloni i uz pratnju policije kretali ka stadionu na Voždovcu.
Inače, utakmica šestog kola plej-ofa Superlige između fudbalera Voždovca i Partizana, koja je trebalo da se igra od 16.30, zbog dojave o bombi u TC "Stadion" pomerena je za 20.30 sat, saopštili su crno-beli.

 

Komentari (0)

Srbija