Društvo

Telekom oprema informatičkim kabinetima u još 20 škola

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2022

-

15:53

Telekom oprema informatičkim kabinetima u još 20 škola
Telekom Srbija - Copyright Tanjug/Telekom Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Telekom Srbija će u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja opremiti još 20 informatičkih kabineta u isto toliko osnovnih škola u Srbiji u okviru projekta "Stvaramo znanje"

Telekom podseća da je do sada opremio 100 informatičkih kabineta u 100 osnovnih škola širom Srbije.

Ministarstvo prosvete predložilo je 40 osnovnih škola kojima je potrebna savremena informatička oprema, a o tome koje će škole dobiti donaciju od milion dinara odlučiće, kao i do sada, građani glasanjem koje je počelo je 23. maja u podne na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet.

Glasanje će trajati deset dana, do 1. juna u podne.

Cilj projekta je da se osnovcima u svim krajevima naše zemlje omogući ujednačen pristup savremeno opremljenim kabinetima, kako bi lakše usvajali znanje i pratili nastavu, pa su tako škole podeljene u četiri geografske oblasti.

Po završetku glasanja po pet škola sa najviše glasova iz svake oblasti dobiće novu računarsku opremu.

Svako ko želi da podrži određenu školu potrebno je da bude korisnik društvene mreže Facebook, sa boravištem u Republici Srbiji i da lajkuje Facebook stranicu mts Tvoj svet.

Korisnik može da glasa jednom u toku dana, za po jednu školu iz svake od četiri geografske oblasti, odnosno da dodeli ukupno četiri svoja glasa.

Nakon isteka perioda od 24 sata, korisnik ima pravo da ponovo pristupi aplikaciji i glasa.

Komentari (0)

Srbija