Društvo

Povećan broj taksista u Beogradu, u sistem ulazi još 500 vozila

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2022

-

15:26

Povećan broj taksista u Beogradu, u sistem ulazi još 500 vozila
Povećan broj taksista u Beogradu, u sistem ulazi još 500 vozila - Copyright Tanjug/Bojan Stekić

veličina teksta

Aa Aa

Grad Beograd omogućio je da u sistem taksi prevoza uđe još 500 taksista, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dodajući da će s ovim povećanjem broj taksi vozila u Beogradu iznositi 6.410.

Vesić je rekao da je na osnovu programa potreba za taksi prevozom u javnom prevozu Beograda, planirano da do 2027. godine Beograd ima 7.006 taksi vozila. Dodatnih 500 taksista trebalo bi da bude na ulicama grada za mesec do dva.

"Rešenje sam potpisao juče i ono je odmah obavljeno u Službenom listu Grada Beograda i tako stupilo na snagu. U sistem javnog prevoza u Beogradu broj taksi vozila biće, dakle, povećan za 500. Sa ovim povećanjem, broj taksi vozila u Beogradu iznosiće 6.410", rekao je Vesić za Beoinfo.

Ispit poznavanja grada za one koji su se prijavili da žele da budu novi taksisti u međuvremenu je obavljen, dodao je Vesić, tako da će Beograd imati veći broj taksi vozila.

"Nastavljamo sa unapređenjem taksi prevoza. Podsećam da je država obezbedila subvencije za kupovinu vozila, a razgovaramo o tome šta možemo dodatno da uradimo kako bi se ova usluga u javnom prevozu poboljšala. Cilj je dakle da do 2027. imamo, prema planu, optimalan broj vozila u gradu, a to je 7.006", zaključio je Vesić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija