Društvo

Veliko nevreme noćas pogodilo Beograd, grom udario u kuću u Zemunu

Komentari

Autor: Tanjug

28/05/2022

-

08:20

Veliko nevreme noćas pogodilo Beograd, grom udario u kuću u Zemunu
Veliko nevreme noćas pogodilo Beograd, grom udario u kuću u Zemunu - Copyright EPA/SASA STANKOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Tokom jutrošnjeg nevremena u Beogradu grom je udario u kuću u Zelengorskoj ulici u Zemunu, a jedna osoba se nagutala dima, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Hitna pomoć je primila poziv od policije u 5.47 sati da je došlo do požara, a nakon izlaska na teren ispostavilo se da je do požara došlo nakon što je grom pogodio kuću.

Beograd je jutros zahvatilo nevreme sa kišom, grmljavinom i jakim severozapadnim vetrom koje je stiglo iz pravca Zemuna.

Polomljeno je dosta granja, a vetar je razneo različite predmete po ulicama. RTS prenosi da pojedini delovi Borče nemaju struju.

Oko 5.30 grom je udario u transformator Depoa Sava, tako da u ovoj tramvajskoj garaži nema struje. Zaustavljen je izlazak na trase polovine tramvaja.

Jutrošnje nevreme donelo je probleme u gradskom saobraćaju. Drvo koje je oko pet sati palo na uglu cara Nikolaja i Ulice Maksima Gorkog, oštetilo je trolejbusku mrežu. U zastoju su linije 19, 22 i 29.

Kakvo nas vreme očekuje u narednim danima?

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno, u većem delu svežije, mestimično s kišom, a u istočnoj i južnoj Srbiji toplo i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom i najvišom dnevnom temperaturom od 19 do 29 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je noćas upozorenje za područje istočne Srbije na veliku količinu padavina. U nedelju u istočnoj Srbiji lokalno se očekuje velika količina padavina od 20 mm do 40 mm, lokalno i oko 60 mm za 24 sata, naveo je RHMZ.

Najniža temperatura od 13 do 18, najviša od 19 na severozapadu i do 29 stepeni na istoku i jugu. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, samo ujutro i pre podne u južnoj Srbiji, južni i jugoistočni.

I u Beogradu danas oblačno i svežije, povremeno s kišom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura oko 18, najviša oko 21 stepen.

profimedia

 

Sutra umereno i potpuno oblačno i sveže, mestimično s kišom, u južnoj Srbiji i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a na istoku zemlje lokalno se očekuje velika količina padavina. U ponedeljak na severu pretežno oblačno, ponegde s kišom, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima.

U utorak promenljivo oblačno i toplije, u većini krajeva suvo sa sunčanim intervalima, samo ponegde moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak. Konačno, od srede prolepšanje vremena.

Nevreme pogodilo i Hrvatsku

Grmljavinsko nevreme zahvatilo je severozapadni deo Hrvatske, a duvao je jak vetar i padala obilna kiša, javili su jutros hrvatski mediji.

Na području Bjelovara i Koprivnice vatrogasci su noćas imali tehničke intervencije uklanjanja stabala i granja sa saobraćajnica, a bilo je povremenih prekida u snabdevanju električnom energijom, prenosi Hina.

U Koprivnici i okolini vatrogasci su celu noć bili na terenu, otklanjajući posledice nevremena. Jer vetar je polomio mnoga stabla i deo saobraćajnica je zbog toga privremeno bio neprohodan.

 

 

Komentari (0)

Srbija