Društvo

Zbog buke sa žurke na Adi reagovala Komunalna milicija, organizatori kažnjeni

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2022

-

10:33

Zbog buke sa žurke na Adi reagovala Komunalna milicija, organizatori kažnjeni
Zbog buke sa žurke na Adi reagovala Komunalna milicija, organizatori kažnjeni - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Zbog buke s velike žurke na otvorenom proteklog vikenda na Adi Ciganliji, koja je više nego dvostruko premašivala dozvoljeni nivo, Komunalna milicija je, po prijavama više desetina prijava građana, reagovala i kaznila odgovorne, izjavio je Tanjugu Ranko Šekularac, rukovodilac sektora Unutrašnje kontrole Komunalne milicije.

"Akustička zona tog priobalja je zona u kojoj je propisan gornji nivo buke od 40 decibela, a mi smo te noći izmerili 90 decibela", rekao je Šekularac govoreći o buci koja je dopirala sa žurke na otvorenom, organizovanoj na beogradskom kupalištu Ada Ciganlija, a na kojoj je bilo prisutno više od 3.000 ljudi.

Prema njegovim rečima, Komunalna milicija je nakon dobijanja prvih prijava, a bilo ih je više destina te noći, "negde oko 23 sata izlaskom na lice mesta, identifikovala odgovorno lice koje je organizovalo taj skup i omogućilo emitovanje muzičkog sadržaja koji je bio daleko iznad nivoa dozvoljenog”.

“Sankcionisali smo pravno lice u iznosu od 200.000 dinara i odgovorno lice u pravnom licu kaznom u fiksnom iznosu od 50.000 dinara”, rekao je Šekularac.

On je napomenuo da se tu radi o setu propisa koji regulišu ovu oblast, a koji je na neki način bio zanemaren kada je u pitanje Zakon o zaštiti od buke u životnoj sredini gde je u tom delu grada dozvoljen gornji nivo buke od 40 decibela u to vreme”.

“Napominjem da nakon ovako neorganizovanog događaja, bilo je potrebno da se ta lokacija dovede u prvobitno stanje", rekao je on dodajući da je jutro posle toga komunalna milicija ustanovila da je tamo ostavljen i otpad, devastirana zelena površina, a da su na delu kolovoza oni koji su bili na tom događaju izlaskom izneli blato.

"Očekujemo od odgovornih da odreaguju i tu javnu površinu vrate u prvobitno stanje”, rekao je Šekularac.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, pripadnici komunalne milicije su prekinuli žurku na otvorenom na Adi na kojoj je bilo prisutno više od 3.000 ljudi.

"Postoje ljudi koji misle da bez ikakvog ograničenja i bez odobrenja bilo kojeg nadležnog organa mogu da naprave žurku na otvorenom i prave neograničenu buku! Protiv organizatora smo podneli odgovarajuće prijave. Stotine prijava građana smo dobili iz različitih delova grada zbog buke koja je emitovana sa ove žurke. Komunalna milicija Beograda uvek u službi građana!", napisao je tim povodom Vesić na Tviteru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija