Društvo

Volasa: Interes nam je snažna Srbija sa kojom sarađujemo

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2021

-

20:16

Volasa: Interes nam je snažna Srbija sa kojom sarađujemo
Volasa: Interes nam je snažna Srbija sa kojom sarađujemo - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Interes Velike Britanije je da je Srbija snažna, da imamo snažnog partnera sa kojim ćemo sarađivati na Balkanu, izjavio je danas u Beogradu ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Ben Volas nakon sastanka sa ministrom Nebojšom Stefanovićem.

"Pred Srbijom je svetla budućnost i zato je važno da izgradimo na osnovama naše saradnje dobro prijateljstvo", rekao je Volas nakon što je sa ministrom Stefanovićem u velikoj ratnoj sali Generalštaba potpisao aranžman između ministarstva odbrane dveju zemalja o unapređenu saradnje u oblasti odbrane.

Volas je izrazio uverenje da u Srbiji ima mnogo toga što oni mogu da urade i na polju odbrane.

"Interes nam je da imamo snažnu Srbiju i snažnog partnera sa kojim ćemo sarađivati na Balkanu, a za Srbiju je važno da sarađuje sa Velikom Britanijom, jer imamo zajedničke vrednosti kao i zajedničke odbrambene interese, a sarađujemo i u obezbeđivanju mira i bezbednosti širom sveta", rekao je Volas i dodao je da je Kipar primer za tu uspešnu saradnju u ostvarivanju cilja - da svet postane bezbednije i sigurnije mesto.

Takođe, on je izrazio zadovoljstvo što će obe strane nastaviti da ispunjavaju potpisano, jer kako je naglasio aranžman o unapređenju saradnje nije samo slovo na papiru.

"Važno je da sarađujemo, jer je svet postao nebezbedno i nesigurno mesto", naglasio je Volas i ocenio da je u obostranom interesu da se ostvari snažno partnerstvo.

Dodao je da je danas važan dan za saradnju dveju zemalja i zbog toga što 69 britanskih vojnika učestvuje na vojnoj vežbi Platinasti vuk u Srbiji.

Stefanović je rekao da je ovo prva zvanična poseta ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Srbiji i da je ona kruna dosadašnje saradnje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija