Društvo

Nova serija dojava o bombama u više gradova: Evakuisani fakulteti i škole, Gradska uprava Beograda...

Komentari

Autor: S. T.

07/06/2022

-

11:50

Nova serija dojava o bombama u više gradova: Evakuisani fakulteti i škole, Gradska uprava Beograda...
Nova serija dojava o bombama u više gradova: Evakuisani fakulteti i škole, Gradska uprava Beograda... - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Dojava o bombi stigla je jutros na adrese više ustanova u Beogradu -  Medicinski i Stomatološki fakultet, opština Savski venac, Internacionalni univerzitet, Matematička gimnazija, ali i nekoliko obrazovnih ustanova u Kragujevcu. 

Na teren su upućene kontradiverzione ekipe. Đaci Matematičke gimnazije su evakuisani dok se ne završi KD pregled.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. Lazar Davidović potvrdio je za Euronews Srbija da je na adresu dekanata te visokoškolske ustanove stigla dojava o bombi.

"Obavestili smo nadležne službe. Dekanat trenutno ne radi, čekamo da dođe KD ekipa", naveo je prof. Davidović.

U istoj zgradi sa medicinskim je i dekanat Stomatološkog fakulteta te su dekanski kolegijum i stručne službe i tog fakulteta van objekta. 

Dojava o bombi prijavljena je od jutros u zgradi Gradske uprave Beograda i katastra. 

Dojava o bombi prijavljena je u zgradi Gradske uprave Beograda i katastra na Paliluli, potvrđeno je u MUP-u.

Dojava se odnosila na zgradu Gradske uprave u Ulici 27. marta. Policijske ekipe su na terenu i u toku je provera, kažu u MUP-u.

I u Apelacionom sudu u Beogradu danas je prijavljena dojava o postavljenoj bombi. Ekipe su na terenu i u toku je evakuacija zgrade u Nemanjinoj ulici.

Tri osnovne škole u Kragujevcu dobile su jutros dojavu o postavljenoj bombi, kao i Rektorat kragujevačkog Univerziteta i Zavod za stomatologiju, potvrđeno je Tanjugu u Policijskoj upravi Kragujevac i Školskoj upravi.

U dve osnovne škole, "Jovan Popović" i "21. oktobar", kontradiverzionim pregledom utvrđeno je da je dojava lažna, dok se pregledi još obavljaju u školi "Ðura Jakšić", Rektoratu i Zavodu za stomatologiju.

Zaposleni i učenici su nakon dojave odmah evakuisani.

Dojave o bombama stigle su i u dve obrazovne ustanove u Nišu - Srednja stručna škola "12 februar" i OŠ Sveti Sava. Nakon kontradiverzionog pregleda, utvrđeno je da su u pitanju lažne dojave, rečeno je za Euronews Srbija u PU Niš.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija