Društvo

Još jedan nestabilan i oblačan dan, temperatura do 28 stepeni - stiže li nam uskoro novi tropski talas?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/06/2022

-

07:20

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Promenljivo i nestabilno vreme koje je juče mestimično donelo i nešto veću količinu padavina nastavlja se i danas, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Ona je objasnila da ciklon koji se juče formirao iznad Balkanskog poluostrva danas jača, što nam donosi promenljivo oblačno i kišovito vreme. 

"Sporo premeštanje ovog sistema dalje ka jugoistoku našoj zemlji će sve do kraja nedelje donositi kišu, oblake i lokalne nepogode. Vreme danas ostaje oblačno uz kišne epizode. Kiša će biti slaba do umerene, a povremeno će biti uslova i za grmljavinske nepogode, koje nam će lokalno biti praćene pojačanim vetarom, ali i gradom", rekla je Gojković.

Navodi da će se temperatura kretati oko prosečnih vrednosti. Jutro je osvanulo sa temperaturom oko 17 stepeni, a maksimalna dnevna će se kretati od 23 na jugu, pa do 28 na severu i istoku Srbije.

Sa premeštanjem ciklona dalje ka jugoistoku premešta se i centar padavinske zone, što znači da ćemo za vikend, u Vojvodini imati više sunčanih perioda, dok se slaba i umerena kiša prognozira za predele južno od Save i Dunava. 

"Zbog više oblaka i padavina temperatura će u južnijim predelima biti malo ispod 25, dok će na severu i istoku sve do kraje nedelje biti i do 29 stepeni. Trenutni prognostički modeli za sledeću nedelju najavljuju nestabilno vreme, ali će padavine biti lokalne i zahvatati uglavnom brdsko - planinske predele naše zemlje. Sa delimičnim razvedravanjem stiže nam i otopljenje, te nas već od ponedeljka očekuje novi talas tropskih temperatura", rekla je Gojković.

Komentari (0)

Srbija