Društvo

Kiša i grmljavina: Vreme danas promenljivo oblačno i nestabilno, temperatura do 29 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/06/2022

-

07:20

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kiša koja je tokom noći mestimično padala, danas se zadržava uglavnom u južnim predelima. Ciklon koji nam donosi ovako promenljivo vreme postepeno se premešta dalje ka jugoistoku, što uzrokuje promenu pravca vetra na severni, ali i delimično razvedravanje u Vojvodini, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Ona kaže da je ovog jutra temperatura bilo oko 17 stepeni Celzijusa u većini mesta, dok će se maksimalna dnevna kretati od 24 na jugu i jugoistoku, pa do 29 na severu. 

"U Beogradu oko 27 stepeni. Tokom prepodneva, više sunčanih perioda biće u Vojvodini, dok se pretežno oblačno vreme zadržava južno od Save i Dunava. Kasnije tokom dana dolazi do dodatnog naoblačenja, što će mestimično doneti i grmljavinske nepogode, ali i nešto veću količinu padavina", rekla je Gojković.

Navodi da se naša zemlja se sve do kraja nedelje nalazi pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska, te vreme i za vikend ostaje promenljivo oblačno i kišovito. 

"U subotu, tokom dana, smenjivaće se sunce i oblaci, a uveče i tokom noći očekuje se priliv kišonosnih oblaka koji će lokalno doneti i preko 20 litara kiše. Severni vetar, oblaci i lokalne padavine zadržavaju se i u nedelju. Za ponedeljka se već prognozira delimično razvedravanje, ali ne i potpuna stabilizacija vremena, što znači da će i dalje biti uslova za lokalne pljuskove, uglavnom u brdsko - planinskim predelima jugozapadne Srbije", rekla je ona. 

Gojković kaže da nam sledeće nedelje sa razvedravanjem stiže i otopljenje, pa nas očekuje novi talas tropskih temperatura. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija