Društvo

Počela obuka pripadnika Mađarske vojske u Centru ABHO

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/06/2022

-

23:46

Počela obuka pripadnika Mađarske vojske u Centru ABHO
Počela obuka pripadnika Mađarske vojske u Centru ABHO - Copyright Ministarstvo odbrane

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je u Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije danas počela petodnevna obuka pripadnika Mađarske vojske sa realnim toksičnim hemikalijama.

Obuka se realizuje na poligonu "Ravnjak" u Kruševcu, a prolaze je oficiri, podoficiri i profesionalni vojnici iz sastava 93. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane Mađarske vojske.

Cilj obuke je dodatno unapređenje znanja o toksičnim hemikalijama, merama zaštite na radu i praktično osposobljavanje polaznika za rad sa ovim otrovnim supstancama.

Programom obučavanja su obuhvaćeni sadržaji počev od rada patrola atomsko-biološko-hemijske službe na izviđanju kontaminiranog zemljišta i objekata, preko hemijske detekcije i dekontaminacije naoružanja i opreme, do pružanja medicinske pomoći u slučaju kontakta sa toksičnim hemikalijama.

Obuka pripadnika stranih oružanih snaga, koja se u Centru ABHO realizuje od 2016. godine, predstavlja međunarodnu potvrdu kvaliteta obuke koja se izvodi u jedinicama Vojske Srbije i doprinosi razvoju ukupnih bilateralnih odnosa sa partnerskim državama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija