Društvo

Vojnici inžinjerije na višenedeljnoj obuci na Savi

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2022

-

23:17

Vojnici inžinjerije na višenedeljnoj obuci na Savi
Vojnici inžinjerije na višenedeljnoj obuci na Savi - Copyright Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Vojnici na služenju vojnog roka generacije "mart 2022" roda inžinjerije relizovali su stacionarno logorovanje na Savi kod Šapca, nakon višenedeljne specijalističke obuke na poligonima i vežbalištima u Centru za obuku kopnene vojske.

Na privremenom poligonu na Savi vojnici su se u prethodne dve nedelje osposobljavali za savlađivanje vodenih prepreka i obavljanje dužnosti poslužilaca amfibijskog transportera, pontonskog mosta i remorkera.

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

U terenskim uslovima vojnici su bili u prilici da praktično primene i provere znanja o karakteristikama vodenih prepreka i načinima za njihovo savlađivanje, uz realizaciju vežbi koje su obuhvatale prelazak reke formacijskim i improvizovanim plovnim sredstvima.

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

Stacionarno logorovanje je jedan od segmenata specijalističke obuke, koja se za ovu generaciju vojnika na služenju vojnog roka završava naredne nedelje proverom osposobljenosti za samostalno izvršavanje zadataka u skladu sa specijalnostima za koje su se obučavali. Vojnike potom očekuje kolektivna obuka i aktivno uključivanje u realizaciju svakodnevnih zadataka u jedinicama Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka.

Komentari (0)

Srbija