Društvo

Ugostiteljski objekti prednjače u kršenju epidemioloških mera: U proteklom periodu inspektori napisali 14 kazni

Komentari

Autor: FoNet

18/06/2021

-

09:16

Ugostiteljski objekti prednjače u kršenju epidemioloških mera: U proteklom periodu inspektori napisali 14 kazni
Ugostiteljski objekti prednjače u kršenju epidemioloških mera: U proteklom periodu inspektori napisali 14 kazni - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković izjavio je za RTS da ugostiteljski objekti prednjače u kršenju epidemijskih mera i da kovid redari ne rade svoj posao.

Zdravstveni inspektori su u proteklom periodu kontrolisali oko 3.300 objekata i napisali 14 kazni. Stamenković je naveo da je broj kontrola znatno manji u odnosu na period od januara do maja kada je bilo 3.000 objekata i do 40 izdatih prekršajnih naloga dnevno.

"Najčešće su kontrolisani ugostiteljski objekti, sportski događaji, a kontrolisaće se i proslave i svadbe", dodao je Stamenković.

Ističe da se u ugostiteljskim objektima i dalje krše epidemijske mere i da je očigledno da kovid redari ne rade svoj posao.

On je apelovao na sve preduzetnike da se drže propisa i da svaki objekat vidno mora istaći broj posetilaca u odnosu na površinu i kapacitet lokala, kao i da se vodi računa o fizičkoj distanci i nošenju maski.

"Svaki zaposleni mora da nosi masku i da podseti korisnika usluga da je epidemija i dalje na snazi", kazao je Stamenković i dodao da je u Beogradu i Kragujevcu izdato najviše kazni i naloga za zatvaranje objekata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija