Društvo

Šapić naredio preventivne mere zbog najavljenih padavina: Nadam se da nećemo doživeti nevreme od pre dva dana

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2022

-

15:45

Šapić naredio preventivne mere zbog najavljenih padavina: Nadam se da nećemo doživeti nevreme od pre dva dana
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Aleksandar Šapić naložio je Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima da komunalni sistem Grada Beograda sprovede niz preventivnih mera zbog najava mogućih novih obilnih padavina.

"Nadam se da u sledeća 72 sata nećemo doživeti nevreme koje nas je zadesilo pre dva dana, ali sam isto tako siguran da ćemo ga daleko spremnije i bolje dočekati", rekao je Šapić u izjavi za Beoinfo.

Kako je saopštio Gradski sekretarijat za informisanje, prva mera je da se sve kritične tačke mašinski i ručno dobro očiste, a akcenat će biti na tačkama poslednjeg potopa i lokacijama u Zemunu, na Čukarici, u Novom Beogradu, na levoj obali Dunava i Voždovcu.

Čišćenje se odnosi na gajgere, rigole i na velike šahte.

Pored toga biće proverene sve crpne stanice i otklonjeni eventualni nedostaci, a biće obezbeđeni agregati za alternativno napajanje crpnih stanica ukoliko dođe do nestanka struje.

Kako se navodi, "Elektrodistribucija Beograd" uvešće stalna dežurstva, kao i opštinski štabovi u naredna 72 sata.

Centar za socijalni rad treba da obezbedi spisak ljudi sa invaliditetom koji žive u suterenu ili u prizemlju, „Parking servis" da onemogući izdavanje parking-mesta ispod nivoa zemlje i, ukoliko procene da je potrebno, evakuišu postojeća vozila sa svih nižih nivoa.

Gradonačelnik Šapić naredio je i da „Javno osvetljenje" ima stalna dežurstva u naredna 72 sata i da reaguju u skladu sa situacijom, te da GSP „Beograd" uvede dežurstva i, ako bude potrebno, obustavi linije javnog prevoza na kritičnim deonicama.

Šapić je naveo još jednu preporuku koja se odnosi na stalno dežurstvo upravnika zgrada uz obavezno pristupanje čišćenju okoline zgrada, slivnika, rešetki, oluka i slično.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija