Društvo

Objavljeni konačni rezultati raspodele učenika po srednjim školama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/07/2022

-

20:08

Objavljeni konačni rezultati raspodele učenika po srednjim školama
Objavljeni konačni rezultati raspodele učenika po srednjim školama - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Rade Prelić, Euronews/Slavica Tuvić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je na portalu Moja srednja škola rezultate konačne raspodele đaka po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama u Srbiji. Kako je ranije najavljeno, oni koji ne iskoriste prednost elektronskog uvida to mogu učiniti i u svojim matičnim osnovnim školama.

"Objavljeni su rezultati nakon prvog kruga raspodele. Rezultate možete videti u osnovnim informacijama učenika kao prijavljeni korisnik, ili preko identifikacionog broja učenika", objavljeno je na portalu. 

Kako je ranije najavilo Ministarstvo, popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula 2022. godine, dok će dan kasnije, 15. jula, biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.  

Takođe, u četvrtak i petak, 14. i 15. jula, prijave za upis u srednje škole, za prvi upisni krug, mogu se podneti i neposredno u školi, osim za upis u muzičke i baletske škole, saopštilo je Ministarstvo prosvete. 

Od 14. jula od 8 časova, do 20. jula u ponoć, je podnošenje prijava za upis elektronskim putem, posle prvog i drugog upisnog kruga. 

Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija