Društvo

Sutra konačni rezultati završnog ispita za male maturante, upis u srednje škole od 14. jula

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2022

-

13:36

Sutra konačni rezultati završnog ispita za male maturante, upis u srednje škole od 14. jula
Sutra konačni rezultati završnog ispita za male maturante, upis u srednje škole od 14. jula - Copyright Tanjug/Sava Radovanović, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Konačni rezultati završnog ispita, koji su budući srednjoškolci polagali od 27. do 29. juna, biće objavljeni sutra.

Više od 63.000 učenika polagalo je završni ispit (malu maturu) u 522 škole širom Srbije, umesto u 1.260, koliko je prvobitno bilo planirano. Takva odluka doneta je kako bi se škole lakše držale pod kontrolom, zbog nedavnih čestih dojava o bombama.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić ranije je zahvalio i čestitao svima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji završnog ispita, koji je, kako je naveo, protekao bez problema.

Testovi su štampani na srpskom i jezicima osam nacionalnih manjina. Ove godine testovi se pregledaju u 15 skening centara u Srbiji, a uvedeno je i dvostruko pregledanje svakog zadatka.

I ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se putem portala mojasrednjaskola.gov.rs. Za one koji ne iskoriste prednost onlajn opcije, listu želja mogu podneti u papirnom obliku.

Preliminarni rezultati završnog ispita objavljeni su 1. jula. Upis u srednje škole je od 14. do 20. jula.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija