Društvo

Pogledajte kako su izgledali zadaci za male maturante na testovima iz srpskog, matematike i na kombinovanom testu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

30/06/2022

-

14:20

Pogledajte kako su izgledali zadaci za male maturante na testovima iz srpskog, matematike i na kombinovanom testu
Pogledajte kako su izgledali zadaci za male maturante na testovima iz srpskog, matematike i na kombinovanom testu - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Mala matura za osmake završena je pre nekoliko dana, a đaci su na završenom testu polagali srpski jezik, matematiku i kombinovani test sa zadacima iz istorije, geografije, fizike, hemije i biologije.

Učenici su na svakom testu rešavali po 20 zadataka i svaki nosi po jedan poen. Ukupan broj poena iz srpskog i matematike množi se koeficijentim 0,65, dok se broj bodova sa kombinovanog množi koeficijentom 0,7. 

Kako su izgledali testovi pogledajte u galerijama.

Srpski jezik

Matematika

Kombinovani test

Rešenja možete pogledati na linkovima: srpski jezik, matematika, kombinovani test.

I ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu, obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće sutra dostupni na portalu Moja srednja škola, a roditelji i učenici na portalu imaće uvid u sva tri testa.

Ukoliko budu imali prigovor moguće je da ga podnesu prvostepenoj komisiji sutra do 16 časova, ili putem portala ili u školi. Ukoliko nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije, prigovor mogu podneti drugostepenoj komisiji, u subotu, 2. jula, do 16 časova, čiji će odgovor biti i konačan.

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni u utorak, 5. jula.

Listu želja će moći da podnesu, putem portala mojasrednjaskola.gov.rs do 6. jula, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna.

Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula.

Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula.

Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna, izašlo je 99,5 odsto učenika.

Komentari (0)

Srbija