Društvo

REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE Pogledajte ključ drugog testa na maloj maturi

Komentari

Autor: S. T.

28/06/2022

-

12:14

REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE Pogledajte ključ drugog testa na maloj maturi
REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE Pogledajte ključ drugog testa na maloj maturi - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Rade Prelić, Euronews/Slavica Tuvić

veličina teksta

Aa Aa

Drugi dan završnog ispita osmaci su polagali test iz matematike, dok ih sutra čeka kombinovani test sa pitanjima iz istorije, geografije, biologije, hemije, fizike.

Đaci kažu da su ih danas najviše namučili tekstualni zadaci , i to poslednja tri. Utisak malih maturanata je da test iz matematike bio teži od jučerašnjeg testa iz srpskog jezika.

Zbog čestih dojava o bombama u školama, mala matura je ove godine organizovana uz posebne mere bezbednosti. Smanjen je broj objekata u kojima se rade testovi sa 1.260 na 522, spajano je više škola na teritoriji jedne opštine.

Ministarstvo prosvete

 

 

Policija je tokom vikenda pregledala sve škole domaćine, koje su nakon toga zatvorene, a tokom polaganja male mature nadgledaju ih policajci. Mala matura se polaže u fiskulturnim salama, svečanim salama, a ne kao do sada u učionicama. 

Ministarstvo prosvete

 

 

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je prvi dan male mature protekao u najboljem redu, a da je test iz srpskog polagalo 63.408 učenika, što je 99,5 odsto od ukupnog broja prijavljenih učenika.  

Ministarstvo prosvete

 

 

Preliminarni rezultati završnog ispita biće dostupni na portalu Moja srednja škola 1. jula, dok će konačni biti objavljeni 5. jula. Upis u srednje škole je od 14. do 20. jula.

Ministarstvo prosvete

 

 

Mala matura 2022 održava se tri dana. Počela je juče testom iz srpskog jezika, nastavljena je danas testom iz matematike, dok je za sredu planiran kombinovani test sa zadacima iz istorije, geografije, fizike, hemije biologije.

Ministarstvo prosvete

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija