Društvo

Ružić: Bezbedne sve škole u kojima se polaže mala matura, ni u jednoj nije bila dojava o bombama

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2022

-

09:19

Ružić: Bezbedne sve škole u kojima se polaže mala matura, ni u jednoj nije bila dojava o bombama
Počinje trodnevni završni ispit - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar prosvete Branko Ružić pozvao je učenike osmog razreda, koji su jutros u devet sati počeli polaganje završnog ispita, da budu staloženi i da nemaju tremu, te istakao da je bezbednosno sve spremno u skladu sa operativnim planom, koji je sa MUP- om "do detalja isplaniran".

Ružić je obišao Osnovnu školu "Ujedinjene nacije" na Ceraku i poručio da jutros ni u jednoj školi nije bilo dojava o bombama.

"Preduzeli smo sve mere, napravili operativne planove, Republička upisna komisija je smanjila broj školskih objekata, u kojima se održava završni ispit za 60 odsto, sa 1.260 došli smo do 522 škole", rekao je Ružić novinarima nakon obilaska i dodao da resorno Ministarstvo ima odličnu saradnju sa MUP-om.

Ministar je rekao da mala matura ne treba ni osmacima ni roditeljima da bude traumatično iskustvo.

"Uveren sam da će spram stečenog znanja uspeti da upišu željene škole, profile, smerove. Najvažnije je da ima mesta za sve učenike i stepen bezbednost testova je na najvećem mogućem nivou", rekao je Ružić.

Skoro 66.000 učenika polagaće tri dana malu maturu (27,28. i 29. juna), a nakon srpskog jezika, sutra sledi matematika i u sredu kombinovani test.Test iz srpskog jezika počeo je u 9.00 sati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija