Društvo

Objavljeni preliminarni rezultati male mature – prigovori elektronski ili u školi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/07/2022

-

07:49

Objavljeni preliminarni rezultati male mature – prigovori elektronski ili u školi
Objavljeni preliminarni rezultati male mature – prigovori elektronski ili u školi - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Objavljeni su preliminarni rezultati male mature i dostupni su na portalu Moja srednja škola, gde roditelji i učenici imaju uvid u sva tri testa. Đaci koji nemaju mogućnost da rezultatima pristupe elektronski mogu da ih vide u matičnim školama.

Ukoliko đaci budu imali prigovor na rezultate moguće je da ga podnesu prvostepenoj komisiji danas do 16 časova, putem portala ili u školi. Ukoliko nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije, prigovor mogu podneti drugostepenoj komisiji, u subotu 2. jula 2022. godine do 16 časova, čiji će odgovor biti i konačan.

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni u utorak, 5. jula 2022.godine. 

Listu želja će moći da podnesu, putem portala mojasrednjaskola.gov.rs  do 6. jula  2022. godine. Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula 2022. godine.  

Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula.

Mala matura 2022 održana je 27, 28. i 29. juna, a ove godine polagalo je 99,5 odsto učenika koji su završili osmi razred.

Kako su izgledali testovi na maloj maturi ove godine pročitajte u odvojenoj vesti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija