Društvo

Spojen postupak po obe optužnice protiv grupe Belivuka i Miljkovića

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2022

-

15:15

Spojen postupak po obe optužnice protiv grupe Belivuka i Miljkovića
Veljko Belivuk i Marko Miljković - Copyright E-Stock, E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu odlučilo je da spoji postupke po obe optužnice protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojima se terete za ukupno sedam ubistava i druga teška krivična dela.

Sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju postupka, potvrđeno je Tanjugu u tom Tužilaštvu.

Po prvoj optužnici oni se terete za pet teških ubistava, otmicu, drogu, oružje i silovanje i nedavno im je počelo pripremno ročište pred suđenje.

Drugom optužnicom Belivuk, Miljković i još deset pripadnika njihove grupe se terete za teška ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Apelacioni sud je rešenje o potvrđivanju druge optuznice doneo 6. jula, a kako je Tanjugu potvrđeno u Tužilaštvu za organizovani kriminal, sud je odlučio da spoji postupke, te će im se suditi u jednom procesu po ove dve optužnice.

Pripremno ročiste nastaviće se 5. septembra, kada bi trebalo da krene objedinjeni preoces čitanjem nove optužnice i izjašnjavanjem optuženih za nova krivična dela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija