Društvo

Bez gužvi na rampama autoputeva, na granicama do 120 minuta

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2022

-

18:18

Bez gužvi na rampama autoputeva, na granicama do 120 minuta
Batrovci - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, dok se na graničnim prelazima čeka od 30 do 120 minuta, saopštilo je JP ''Putevi Srbije''.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova, na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta, na graničnom prelazu Kelebija, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta, a na graničnom prelazu Bački Vinogradi, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta.

Na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 30 minuta, na prelazu Gostun, na ulazu i izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 30 minuta, na graničnom prelazu Prohor Pčinjski, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta, dok je na prelazu Preševo, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 90 minuta.

Na prelazu Jabuka, na izlazu i ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 30 minuta, na Kotromanu, na izlazu i ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 40 minuta, a na prelazu Sremska Rača, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 45 minuta. Na prelazu Gradina, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 120 minuta.

MUP: Pojača kontrola autobusa od sutra do 24. jula

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, zbog povećanog tranzita turističkih autobusa kroz Srbiju tokom sezone letnjih godišnjih odmora, kao i organizovanog prevoza dece na kulturne manifestacije i sportske kampove, od sutra do 24. jula sprovodiće akciju pojačane kontrole autobusa usmerene na otkrivanje prekršaja i krivičnih dela koje čine vozači autobusa.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Osim kontrole poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i ispunjenosti opštih uslova za učešće vozača autobusa u saobraćaju, saobraćajna policija će proveravati i da li se deca prevoze u skladu sa propisima, saopštio je MUP.

Tokom dve međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa, koje su realizovane ove godine, dnevno je sankcionisano oko 100 prekršaja koje su činili vozači autobusa. Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja na putevima.

Radovi na deonicama nekih putnih pravaca

Na auto-putu E-75, petlja Pojate - petlja Paraćin, do 29. jula zbog radova na rekonstrukcicji kolovoza, za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, smer Niš - Beograd, dok se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom, smer Beograd - Niš, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Brežđe - Divčibare, deonica Krčmar - Divčibare, potpuna obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji do 30. oktobra. Alternativni pravci: Mionica - Divci - Valjevo - Kaona - Divčibare. Vršac - Vatin, do 31. avgusta u toku svetlog dela dana, radovi na rehabilitaciji puta uz naizmenično propuštanje vozila.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Petlja Trupale, do 25. avgusta radovi na pojačanom održavanju mosta. Za saobraćaj zatvorene vozna i zaustavna traka smer: petlja Niš Jug-petlja Aleksinac kao i smer: petlja Niš Sever-petlja Aleksinac, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Pančevo - Bavanište, u dužini od devet kilometara, do 31. jula radovi na rehabilitaciji puta, a saobraćaj je regulisan znakovima privremene saobraćajne signalizacije i opreme.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija