Sezona

"Sezonske gužve" na granicama: Na Horgošu sat vremena, produženo radno vreme alternativnih prelaza

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2022

-

09:30

"Sezonske gužve" na granicama: Na Horgošu sat vremena, produženo radno vreme alternativnih prelaza
"Sezonske gužve" na granicama: Na Horgošu sat vremena, produženo radno vreme alternativnih prelaza - Copyright kamere.amss.org.rs, Tanjug/Nikola Anđić

veličina teksta

Aa Aa

Usled pojačanog putničkog saobraćaja povodom početka turističke sezone, na najfrekventnijem graničnom prelazu naše zemlje Horgošu 1, ovoga jutra beleže se umerene gužve.

Putnici na ulazak u našu zemlju čekaju u proseku oko sat vremena, otvoreno je svih šet dostupnih traka, dok na izlasku nema dužih zastoja.

Ukupno vreme zadržavanja se odnosi na prelazak i srpske i mađarsku granice.

"Čekali smo sat i po vremena da pređemo obe granice. Navikli smo na gužve. Mi smo prevoznici pa nam to nije ništa čudno", izjavio je vozač kombija iz Beča.

MUP Srbije/kamere

 

"Pola sata nam je trebalo da pređemo mađarsku i srpsku granicu. Putujemo na godišnji odmor", kažao je putnik iz Nemačke.

"Oko sat vremena čekamo. Krenuo sam sa porodicom na odmor", dodaje drugi putnik iz Beča.

Veće gužve se očekuju krajem dana, sutra, kao i narednih dana budući da je raspust u pojedinim zemljama zapada počeo tek juče.

Produženo radno vreme graničnih prelaza

Zbog povećane frekvencije saobraćaja na ulazu i u nekoj meri na izlazu iz Srbije prema Mađarskoj na početku letnje turističke sezone, Ministarstvo unutrašnjih poslova je u dogovoru sa nadležnim pograničnim organima Mađarske produžilo radno vreme na pojedinim graničnim prelazima između dve zemlje.

Tako je produženo radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom koji će raditi petkom, subotom i nedeljom od 7 do 22 časa, a radnim danima od 7 do 19 časova, dok je radno vreme graničnog prelaza Bajmok - Bačalmaš od 7 do 24 časa petkom, subotom i nedeljom, a radnim danima od 7 do 19 časova.

Svi ostali granični prelazi na Koridoru 10 rade uobičajeno 24 časa dnevno, saopštio je MUP.

Manje gužve na ostalim prelazima

Prema informacijama AMS S, na graničnom prelazu Preševo putnička vozila se jutros zadržavaju oko sat vremena.

Na prelazu Gostun zadržavanja putničkih vozila su oko pola sata, a na Gradini oko 20 minuta.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja vozila.
 

Komentari (0)

Putovanja