Društvo

Toplotni talas se vraća: Danas temperature više od 34 stepena, ove nedelje nas čeka nestabilnije vreme

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/07/2022

-

07:09

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Iako smo drugog dana vikenda imali nešto prijatniju dnevnu temperaturu, više oblaka, ponegde i pljuskove praćene grmljavinom, stacionarno polje visokog vazdušnog pritiska već danas nam donosi vedro, sunčano i stabilnije vreme.

To znači da se toplotni talas nastavlja i da će maksimalna temperatura u pojedinim gradovima ponovo prelaziti 34 stepena Celzijusa.

Ovog jutra bilo je relativno toplo, temperatura je u većim gradovima bila oko 20 stepeni, a u Negotinu  je pred zoru izmereno čak 25. Tokom dana će biti sunčano, vedro i sa slabim vetrom. Iako se prognozira da maksimalna dnevna bude do 35 stepeni, subjektivni osećaj biće kao da je malo toplije.

Vreme sutra ostaje sunčano i veoma toplo, sa temperaturom koja će u većem delu zemlje dostizati 37 stepeni Celzijsa. Ipak, u utorak uveče dolazi do novog priliva nešto svežije vazdušne mase, a samim tim i do destabilizacije vremena, što znači pojačan vetar, naoblačenje i pljuskove sa grmljavinom.

Tokom noći između utorka i srede padavine se očekuju u Vojvodini i Zapadnoj Srbiji, a u sredu tokom dana pljuskova će biti i na jugozapadu naše zemlje. Temperatura će sredinom nedelje biti malo prijatnije, očekuje se do 32 stepena, ali već od četvrtka sledi novo otopljenje.

Iako ćemo ove nedelje imati još jedan kratkotrajan predah od tropskih temperatura, toplotni talas se nastavlja, a narandžasti i crveni meteoalarm biće na snazi već sutra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija