Društvo

Crveno upozorenje RHMZ za danas i sutra, temperatura i do 40 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/07/2022

-

07:32

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Suv i topao Afrički vazduh donosi Srbiji pravo tropsko vreme. Temperatura će danas i sutra lokalno dostizati 40 stepeni.

Zbog visoke temperature Republički hidrometeorološki zavod je za danas i sutra izdao crveno upozorenje, što znači da je pojava veoma opasna kako za ljude, tako i za životinje, a postoji opasnost i od šumskih požara. 

"Slab vetar promenljivog pravca i potpuno vedro nebo donose nam osećaj vreline. Porast temperature zabeležen je i u jutarnjim satima, kada je u većini mesta izmereno oko 20 stepena. Tokom dana se u Vojvodini i istočnoj Srbiji očekuje i do 38, dok u južnim predelima ostaje oko 36 stepeni", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Subota će biti najtopliji dan ove nedelje, lokalno se očekuje i do 40 stepeni, što znači da će vazduh biti vreo i veoma suv. Za nedelju ujutro prognozira se pojačanje severozapadnog vetra koji nam donosi naoblačenje, lokalne pljuskove i blaži pad temperature.

Maksimalna dnevna u nedelju kretaće se oko 35 stepeni, ali će zbog više oblaka i padavina, vreme biti zagušljivo i sparno. U celoj Srbiji će u nedelju biti nestabilno sa uslovima za kratkotrajne lokalne pljuskove, ponegde praćene i grmljavinom. Već u ponedeljak dolazi do razvedravanja, a od utorka ponovo sledi porast temperature.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija