Društvo

"Odbranjeni su svi objekti", radi se na lokalizaciji požara kod Malog Zvornika

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2022

-

09:39

"Odbranjeni su svi objekti", radi se na lokalizaciji požara kod Malog Zvornika
"Odbranjeni su svi objekti", radi se na lokalizaciji požara kod Malog Zvornika - Copyright Tanjug/Siniša Kupinović

veličina teksta

Aa Aa

Objekti i domaćinstva u okolini Malog Zvornika, gde je juče izbio požar, zaštićena su, a trenutno se radi na lokalizaciji požara u nepristupačnim delovima tog kraja, poručio je pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Saša Rančić.

Naveo je da vatrogasne ekipe ostaju da dežuraju i naredne noći, a da će, ukoliko bude bilo potrebe, u akciju biti uključeni i helikopteri.

"Odbranjeni su svi objekti, sva domaćinstva i pomoćni objekti. Trenutno se radi na lokalizaciji požara u tom nepristopacnom delu gde će nam trebati malo više fizičke snage i ljudstva", rekao je Rančić za RTS.

Istakao je da su vatrogasci izloženi velikom fizičkom naporu, ali da trenutno nema potrebe da se za gašenje angažuju letelice.

Uputio je apel građanima da zbog vremenskih uslova što manje koriste vatru na otvorenom prostoru.

Prema njegovim rečima ekipe, Elektrodistribucije menjaju bandere koje su izgorele, a mali deo meštana u selu nema struju.

U mestu Sakar kod Malog Zvornika juče je izbio veliki požar, a gorelo je oko 20 hektara šume.

Situacija je bila ozbiljna i vatra se širila, a bio je ugrožen dalekovod za Veliku Reku. Još od sinoć, požar je pod kontrolom i nema ugroženog stanovništva.

Vatrogasci su dežurali tokom noći, a gašenje vatre otežavaju vetar i nepristupačan teren.

Na terenu su vatrogasne jedinice iz Loznice, Malog Zvornika i Ljubovije, kojima u gašenju pomažu i radnici Elektrodistribucije, lokalna samouprava i meštani.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija