Društvo

Kompaniji Ziđin odobreni istraživački radovi na donjoj zoni ležišta „Čukaru Peki“

Komentari

Autor: Tanjug

28/07/2022

-

19:14

Kompaniji Ziđin odobreni istraživački radovi na donjoj zoni ležišta „Čukaru Peki“
Kompaniji Ziđin odobreni istraživački radovi na donjoj zoni ležišta „Čukaru Peki“ - Copyright Tanjug/Zoran Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je  sa predstavnicima "Ziđin majninga" i "Ziđin kopera" o rudarskim aktivnostima i projektima tih kompanija u Srbiji i istakla da je Ministarstvo spremno da pomogne kako bi njihova relizacija bila efikasnija.

Kompaniji "Ziđin majning" danas je uručeno odobrenje za izvođenje rudarskih radova na istraživanju donje zone nalazišta bakra i zlata "Čukaru Peki", koje će omogućiti dalji razvoj ovog rudnika, koji je počeo s radom prošle godine, saopšteno je iz Kabineta Mihajlovićeve.

Mihajlovićeva je rekla da je Ministarstvo uvek spremno da pomogne da realizacija svih projekata, uključujući i projekte u rudarstvu, bude što efikasnija, ali da za sve rudarske aktivnosti moraju biti ispunjeni svi zakonski preduslovi, kao i svi propisi i zahtevi koji se tiču zaštite životne sredine.

Ministarka je sa predstavnicima kineskih kompanija razgovarala i o projektu fotonaponskog solarnog parka koji planira kompanija "Ziđin majning", saopšteno je iz Vlade.

Pored toga, bilo je reči i o razvoju elektroenergetske infrastrukture, koja je važna za stabilno snabdevanje rudnika "Čukaru Peki" električnom energijom, pitanjima u vezi s eksproprijacijom, bezbednosti rudara, zaštiti životne sredine i drugim temama u vezi sa rudarskim aktivnostima kineskih kompanija.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Grada Bora, Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, kao i predstavnici ambasade NR Kine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija