Društvo

Izmene u saobraćaju vozova za Crnu Goru zbog nezgode - putnicima koji odustanu od putovanja refundacija troškova

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/08/2022

-

16:44

Izmene u saobraćaju vozova za Crnu Goru zbog nezgode - putnicima koji odustanu od putovanja refundacija troškova
Tanjug/Andrija Vukelić - Copyright Tanjug/Andrija Vukelić

veličina teksta

Aa Aa

Javno preduzeće "Srbija voz" saopštilo je da je zbog železničke nezgode izmenjena organizacija saobraćaja međunarodnih vozova za Crnu Goru, kao i vozova iz unutrašnjeg saobraćaja. Iskliznuće iz šina teretnog voza uzrokovalo je privremeni prekid saobraćaja na pruzi Beograd – Bar, do ponovnog uspostavljanja redovnog saobraćaja, za sve putnike na delu pruge između Priboja i Bistrice, biće organizovan autobuski prevoz i nastavak putovanja.

"Večernji vozovi za i iz Bara neće u svom sastavu imati kola za prevoz praćenih automobila. Sve detaljnije informacije o eventualnim izmenama u redu vožnje i saobraćanju vozova putnici mogu pratiti na sajtu www.srbijavoz.rs. Putnici koji zbog nastale situacije žele da odustanu od putovanja vozom, imaju mogućnost refundacije sredstava za kupljene vozne karte u iznosu od 100 odsto na prodajnim mestima  u stanicama Beograd Centar i Zemun. Novčana sredstva biće vraćena u gotovini ili uplatom na račun, po izboru putnika", navode iz "Srbija voza".

Iz "Infrastrukture železnice Srbije" su ranije saopštili da je zbog iskliznuća teretnog vagona između Priboja i Bistrice na Limu, železnički saobraćaj na barskoj pruzi u prekidu.

"Prilikom iskliznuća teretnog vagona nije bilo povređenih osoba, ali je oštećena železnička infrastruktura na tom delu barske pruge. U 11.21 sati, na delu pruge Priboj - Bistrica na Limu, iskliznuo je jedan vagon, iz sastava teretnog voza koji je saobraćao tom deonicom. Reč je o šestom teretnom vagonu od lokomotive, od ukupno 16 koliko ih je bilo u sastavu voza", naveli su iz "Infrastrukture".

Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" su na terenu i utvrdiće stepen oštećenja železničke infrastrukture, kao i vreme potrebno za otklanjanje posledica iskliznuća.

Takođe, kako se dodaje, angažovaće se da u što kraćem roku otklone posledice vanrednog događaja i poprave prugu, kako bi železnički saobraćaj na barskoj pruzi što pre ponovo bio uspostavljen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija